Den här veckan har jag knappt rört min dator, men däremot har vi hunnit med tre (!) turer med båten och dessutom har vi haft besök av våra vänner. Vädret har varit toppen, hurra! Veckans upplaga av baklängesmatsedeln blir en lunch-edition som omväxling. Såhär gick det för oss första veckan i juli:

I måndags var jag i stan för att klippa mig och innan jag körde tillbaka till landet åt jag lunch med en vän. Efter mycket velande bestämde vi oss för Joe Farellis som ligger på andra sidan av vår innergård. Jag gillar det där stället, måste jag säga. Och de har god lunch! Jag åt pizza med grönsaker och rucolasallad, den var ljuvlig.

I tisdags åkte vi ut med båten för första gången den här säsongen. Med oss hade vi en enkel och väldigt röd pastasallad med pesto på soltorkad tomaträdisor och paprika. Jag hade dessutom packat ner en stor flaska flädersaft att ha till maten. Charlotta <3 fläder = sant!

I onsdags kom våra vänner på besök och till lunch gjorde jag gazpacho som vi åt med finhackad paprikagurkalök och brödkrutonger. Bibbi hittade ett recept i Allt om Mat som är grymt bra – återkommer med det!

I torsdags var vi ute med båten precis hela dagen och till lunch åt vi (surprise, surprise!) Malins pastasallad. Skulle kunna skriva en avhandling om hur käckt det är att ha med sig pastasallad när man ska ut på havet men ja, ni fattar grejen va? Till efterrätt åt vi vattenmelon.

I fredags hämtade vi upp mina två äldsta syskonbarn och åkte än en gång ut med båten. Innan vi åkte hann jag baka en sats med pizzabullar och förutom det stekte vi plättar som vi åt med blåbärssylt. Tyvärr glömde vi alla bestick, tallrikar och glas hemma så vi åt det hela med händerna. Ganska mysigt, faktiskt! (Och kladdigt…)

I lördags gjorde vi en klassiker när det är varmt – bruschetta med tomat- och mozzarellasallad. Till det stekte vi några skivor halloumi och i bakgrunden lyssnade vi på finalen i matchracingen på Marstrand (som vår kompis Nisse och laget han seglar med vann! Hurra!).

Idag är det söndag och vi har spenderat dagen i Trädgårdsföreningen tillsammans med Magnus och Sara. Till lunch hade jag gjort wraps med jordnötspestogrönsaker och mozzarella. Sjukt gott. Till det? Rosévin, såklart. Är det semester så är det, som vi brukar säga.