Vi har snart varit på landet i en vecka men det känns snarare som ett år. Här är tid inte densamma som hemma, helt klart. Vi har hunnit med så mycket redan; två turer med båten, middagar på trädäcket, goda luncher, besök av fina vänner och underbara solnedgångar. Ljuvligt.

Jag har provat flera nya recept, bland annat de här västerbottenplättarna som var riktiga goda till lunch här om dagen!

Västerbottenplättar

15 st, ungefär

1 ägg

2 dl mjöl

3 dl mjölk

1 dl västerbottensost, riven

4 små potatisar, fint rivna

salt, nymald svartpeppar

gräddfil, finhackad rödlök

smör att steka i

(tångrom)

Blanda ägget med lite av mjölken och mjölet. Vispa tills det inte finns några klumpar och tillsätt sedan resten av mjölken. Blanda i västerbottensosten och potatisen och smaka av med salt och lite svartpeppar. Stek i plättjärn och servera sedan plättarna med gräddfil och finhackad rödlök (och eventuellt lite tångrom).