Solen har äntligen hittat hit och vi har passat på att ta årets första tur med båten. Så. Himla. Skönt. Inte för varmt och inte för kallt, bara sådär lagom. Vi hade med oss enkel lunch i form av pastasallad (surprise, surprise…) och bäst av allt – en stor flaska med flädersaft.

Sjöhestarna.

MEN nu var det ju pasta vi skulle prata om. Det blir en hel del snabba och enkla luncher när vi är här på landet och för några dagar sedan slängde jag ihop den här pastan, som – om jag väldigt blygsamt (!) får säga det själv – blev fantastiskt god.

Tunt skivad broccoli, alltså. DET ska jag helt klart börja äta mer. Måste vara grymt gott att blanda ner i en sallad!

Pasta med sparris, broccoli och lök

2 portioner 

2 portioner pasta

1 knippe grön sparris

1 broccolistånd

1 stor gul lök

2 dl grädde

(lite kokvatten från pastan)

1 grönsaksbuljongtärning

salt, nymald svartpeppar

Koka pastan. Bryt av nedersta delen av sparrisen och dela sedan sparrisen i mindre (men inte för små!) bitar. Skiva broccolin tunt och skär löken i skivor. Stek i olja på ganska hög värme i några minuter så att grönsakerna får färg. Häll på grädden, smula i buljongtärningen och låt koka upp några minuter. Blanda i ungefär 1 dl av pastavattnet och tillsätt sedan pastan och rör runt ordentligt så att den blir helt täckt med sås.