Första officiella dagen på semestern och jag har varit i stan för viktigheter (…) som frisörbesök, lunch med en vän och upphämtning av grejer vi glömde hemma. Vi är på landet den här veckan och har inte en enda plan förutom båttur, trädgårdsfix och kanske ett dopp i havet.

Något som jag gillar med semester är att det finns oceaner av tid till att göra goda luncher. Inte för att det behöver vara så avancerat, men det är himla fint att äta mat på trädäcket och kolla på båtarna som tuffar förbi. Varma mackor är ju himla fint, som den här varianten med pesto, mozzarella och soltorkade tomater.

Varm smörgås med pesto och mozzarella

2 portioner

2 små levainbaguetter

0,5 burk pesto

2 bollar buffelmozzarella, skivad

8 soltorkade tomater, delade i mindre bitar

salt, nymald svartpeppar

1 paket machésallad

1 liten rödlök, tunt skivad

1 citron, skalet (och lite saft)

1 röd chili, tunt skivad

olivolja att ringa över salladen

Sätt ugnen på 200°. Dela baguetterna på längden och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred på pesto, lägg på soltorkade tomater och toppa med mozzarella. Toppa med salt och nymald svartpeppar. Blanda alla ingredienser till salladen (och släng ner eventuella överblivna mozzarellabitar) och ringla över olivolja. Grädda baguetterna i mitten av ugnen tills osten har smält och fått fin färg, det tar ungefär 10-12 minuter.