Sista veckan innan Calle går på semester är över och nu väntar sex veckor av ledighet tillsammans. Underbart. I matväg har det blivit en hel del pasta, lite rester och middag på Familjen – för min del i alla fall… Såhär gick det för oss sista veckan i juni:

I måndags gjorde jag en gammal klassiker, en pastagratäng som har hängt med mig sedan jag bodde i Skåne. Champinjonerpurjolök och topping-of-your-choice. Vi hade riven, vällagrad ost på. Yum.

I tisdags blandade Calle ihop en pastasallad medan jag och Clara fastnade i bilkö utanför Ullevi där en miljard tonåringar hade samlats för att titta på One Direction. Den där pastasalladen är sjukt god – purjofetatomaterpesto och crème fraiche. Och massor med tabasco!

I onsdags blev det rester av pastasalladen, och inte så mycket mer spännande än så. Släng ner några nya tomater och en klick crème fraiche så blir salladen som ny igen.

I torsdags var jag på Familjen tillsammans med ett gäng kompisar! Till varmrätt åt jag vit sparris med spenathasselnötter och smörsås och till efterrätt festade jag till det med jordgubbar, rabarbersorbet och bakad yoghurt. Familjen alltså. Alltid så gott.

I fredags flyttade vi ut till landet för ett litet tag, och det firade vi genom att äta en sorts, tja, vad ska man kalla det – gratäng med kokt, hackat ägg i botten, stekta champinjoner på det (räkor till de andra!) och sedan ett lager med bechamelsås och brödsmulor på toppen. Och lite skirat smör på det, såklart.

I lördags hade Bibbi lagat biffar med ajvar relish och mozzarella, och till det hade vi ugnsrostade rotfrukter och en enkel sås på ajvar relish och gräddfil. Till efterrätt åt vi jordgubbar med gräddmjölk och socker.

Idag är det söndag och vi har just ätit middag. Sparris med granatäpple till förrätt och lövbiff/vegschnitzel med potatisgratäng och rödvinssås till varmrätt (och ok, några chokladbitar till efterrätt…)