Jag är inte speciellt bra på att baka (nåja, inte sådana hära pill-kakor i alla fall…) men det är däremot Calles mamma Bibbi. Tråkigt för mig… Inte. De här biskvierna är helt fantastiska, och enligt henne är de inte så krångliga att göra som man kan tro. (Mm. Säkert.)

Såna hära är ju perfekta att göra några dagar i förväg och sedan förvara i kylen (med lås på burken) tills de ska avnjutas.

Bibbis biskvier

35 st

200 g mandelmassa

1 stor äggvita

1 dl vispgrädde

250 g mörk choklad

50 g smör

1 apelsin, finrivet skal

2 msk citronlikör

ca 200 g mörk choklad till glasering

Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmassan och äggvitan till en smet i en matberedare. Klicka 35 små rundlar (i storlek med en tiokrona!) på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Koka upp grädden och tag bort från värmen. Hacka chokladen och blanda ner i grädden och rör ordentligt tills den smält. Låt svalna tills chokladkrämen är 35° och rör sedan ner smör, apelsinskal och likör. Låt svalna. Klicka ut tryffeln på bottnarna innan den stelnar och ställ sedan i kylen innan de ska doppas i choklad. Smält chokladen över vattenbad och doppa överdelen. Låt kallna och förvara sedan i kylskåp.