Midsommarveckan har inte riktigt varit sig lik. Jag har legat på Östra i några dagar för att operera bort min gallblåsa (som FYI innehöll ungefär 40 stenar och lite grus, och just det – icke att förglömma de fyra stenarna som satt fast i gallgången…) och som grädde på moset har jag blivit förkyld. Oh. The. Joy. Nåväl, lite mat har vi i alla fall ätit – och så har vi ju såklart firat midsommar! Såhär gick det för oss tredje veckan i juni:

I måndags var jag sugen på pasta så till middag åt vi penne med en tomatsås på krossade tomaterlökvitlökgrillad paprikasalt kapris och lite smulad fetaost. Paprika i tomatsås, alltså. Så gott!

I tisdags blev jag inlagd på Östra och till middag fick jag i mig… precis inget alls. Jag var inte speciellt kaxig efter att ha varit sövd och blotta tanken på mat gjorde mig illamående. Uuuh.

I onsdags var jag fortfarande inlagd och till middag fick jag en riktigt god indisk gryta med quorn och ett helt gäng grönsaker. Till det fick jag ett stort lass med rivna morötter.

I torsdags fick jag äntligen komma hem och för att fira det åt vi pizza. Mmm. Pizza smakar alltid gott men aldrig så gott som när man inte ätit ordentligt med mat på två dagar… På min hade jag oliverinlagd paprika och kronärtskocka.

I fredags var det midsommarafton och vi firade på landet. På dagen åt vi klassisk midsommarlunch (sill! potatis! knäcke!) och på kvällen grillade vi. Potatissallad, två olika såser (en örtmajonnäs och en paprika-och-mandelsås) och det man nu ville grilla. För min del blev det portobellosvamp. Till efterrätt? Självklart jordgubbar med glass.

I lördags var det midsommardagen och vi åt dagen-eter-middag utan att vara speciellt dagen-efter. Potatisterriner (ICAs färdiga, de är grymt goda!) med tzatziki och elotes (grillade majskolvar med majonnäs, manchego och pressad lime) till det.

Idag är det söndag och vi har en pulled pork på lut i ugnen. Till mig steker jag på Anammas vegofärs och till det hela äter vi guacamolepico de gallosvarta bönorriven ost och gräddfil.