Jag ligger på en sal på Östra och mår döden. Jag har opererat bort gallblåsan (ÄNTLIGEN!) och känner mig som överkörd av en buss, ungefär. Varför i herrans namn jag bloggar? För att jag vill tänka på något annat än det konstanta illamåendet. Och för att jag vill. Sådeså.

Jag har inte ätit riktig mat på jag vet inte hur länge, men hade jag fått hade jag gjort den här salladen med en massa finfina saker i.

Sallad med grillad sparris

2 portioner + matlåda

1 knippe sparris

10 romanticatomater

1 avokado

0,5 baguette (+olivolja)

1 näve valnötter

2 salladslökar

0,5 ask lätt-crème fraiche

blåmögelost efter smak och tycke (jag använde cambozola)

Stek sparrisen i olja. Halvera tomaterna, gröp ur avokadon, skiva salladslöken och rosta valnötterna i en torr stekpanna. Dela baguetten i mindre bitar så det blir små krutonger och stek i olja i några minuter. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med nymald svartpeppar. Montera ihop salladen på ett stort fat (lägg krutongerna överst!) och klicka över dressing precis innan servering.