Det blir en del flängande nu för tiden. Från hemma till landet till Skåne, till hemma till landet till hemma… Ja, ni fattar. De här veckan har bland annat bjudit på comfort food (varma mackor!) och ett första försök till en sallad med couscous. Såhär gick det för oss andra veckan i juni:

I måndags var jag hos mina föräldrar i Skåne och jag bestämde middagen. Kan ni gissa? Japp. Varma mackor. Stark senap, lagrad ost, tomatoliver och oregano. Ja tack.

I tisdags kom jag hem från Skåne och till middag slängde jag ihop en kylskåpsrensarwok med tofuvitkålmorötterlök och cashewnötter. Det är knappast första (eller sista!) gången fried rice är räddaren i nöden när orken till att laga mat inte riktigt finns där.

I onsdags kom vår kompis Jonas på middag och jag gjorde för första gången någonsin (en sallad med) couscous. Couscousen blev inte alls sådär luftig och lätt som jag hade hoppats på men det blev gott ändå. Till salladen hade vi nötfärsbiffar med fetaost (till de andra) och en jordnötsbiff till mig och även en kall sås med citron.

I torsdags spenderade vi kvällen på Liseberg tillsammans med min bror, hans fru och deras kids men innan vi gick dit åt vi snabb middag hemma – varm surdegsbaguette med pestosoltorkade tomater och buffelmozzarella. Till det en enkel sallad.

I fredags var vi på Foo Fighters (helt sjuk kväll, för övrigt – Dave Grohl bröt benet och jag fick gallstensanfall. Ridå) och innan konserten skulle vi lite snabbt och lätt köpa med oss mat och sätta oss någonstans vilket resten av Göteborg också hade tänkt. Jag gick till thairestaurangen på hörnet och köpte med mig en pad thai med tofu (som tyvärr inte var alls lika god som den vi gör hemma. Hybris? Jag vet…)

I lördags åkte vi till landet och hann äta lunch på trädäcket innan det föll några regndroppar över Svanesund. På kvällen grillade vi, ryggbiff till de andra och en sojabiff till mig, och till det hela hade vi ugnsrostade rotfrukter och en mangoraja.

Idag är det söndag och vi kom nyss hem från landet. Innan vi körde åt vi middag, en grön pasta med sparrisbroccoli, lök, en skvätt grädde, lite grönsaksbuljong och parmesan. Vilka fynd man kan göra i kylskåpet!