Den här veckan börjar vi med kakor, va? Och när vi ändå pratar om kakor kan jag ju inte låta bli att tänka på den här lille skitungen

Jag gillar inte kakor med russin men jag gillar de här. Vem vet, snart kanske jag är lite wild n crazy och börjar tycka om bröd med russin också. (Nä, nu tar vi det lilla lugna här…) Receptet kommer från Bibbi.

Havrekakor med russin

ungefär 40 st

250 g smör

2,5 dl strösocker

1 ägg

2 tsk bakpulver

2,5 dl havregryn

2 dl russin

4,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200°. Mät upp smöret och låt det ligga framme en stund så att det blir mjukt. Rör sedan smör och socker (gärna med elvisp!) till en jämn smet. Blanda bakpulver och mjöl i en separat skål och rör sedan ner i smeten tillsammans med ägg, havregryn och russin. Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt (och se till att göra lite mellanrum eftersom de flyter ut en del). Tryck till kakorna lite lätt. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna på galler.