Juni. Vart tog maj vägen? #ingenvetsäkert. Den här veckan har i sedvanlig ordning bjudit på lite nytt och lite gammalt, precis som det ska vara. Såhär gick det för oss första veckan i juni:

I måndags gjorde jag någon sorts hittepåsallad med  grillad sparrisbrödkrutongeravokadobladspenattomater  och salladslök. Till salladen hade vi jordnötsbiff (till mig) och lax (till Calle) och blåmögelostsås (till mig…) och citronsås (till – ja gissa – Calle).

I tisdags åt jag misosoppa, och det har stått på min att-prova-lista länge. De hade inte miso på Coop Avenyn men de hade däremot Renée Voltaires snabb-miso och den var hur god som helst! För att göra den mer matig blandade jag i strimlad salladslöktofu och ostronskivling (som jag stekte på lite lätt först). Så fort jag får tag på miso ska jag prova att göra soppen helt från grunden. Återkommer i frågan.

I onsdags kom min Uppsalaboende BFF Emelie på middag och vi bjöd på tom kha tofu, min nya favoritsoppa med bland annat kokosmjölkröd chili och tofu. Till efterrätt åt vi jordgubbsglass som jag och Calle gjorde för några veckor sedan. Den är s-å god!

I torsdags åt vi canneloni, samma goda variant med kronärtskocka och spenat som Minna och Manne bjöd oss på förra helgen. Vi åt en hel del canneloni för några år sedan men så tröttnade vi lite men nu tror jag bestämt att det är dags att plocka fram cannelonin från skamvrån.

I fredags packade vi ner Clara i vagnen och gick till Cyrano och åt pizza. Efterrätt blev det i öl-form på Tre Små Rum på Kristinelundsgatan. Första riktigt sommar-varma kvällen (med svenska mått mätta…) <3

I lördags åkte vi till landet för att hämta båten (ÄNTLIGEN) och på kvällen åt vi middag med Calles föräldrar. Innan middagen festade vi till det med parmesanchips och champagne – vi har ju ett gäng flaskor här som vi fått i bröllopspresent och de betar vi av vid väl valda tillfällen. Hur som helst, till middag åt vi kyckling/vegetarisk schnitzel med dijonsenapssås och en stor sallad med bland annat sparris till det.

Idag är det söndag och jag och Clara kom till Skåne för någon timme sedan. Till middag blev det något så gott och enkelt som te och smörgås, vilket passade alldeles utmärkt efter några timmar i bilen.