Till skillnad från föregående veckor har den här faktiskt varit ganska lugn. Vi har provat några nya recept (tacos med svamp och äggröra, oj vad gott!) och några inte alls nya recept (pizza – kommentarer överflödiga). Såhär gick det för oss sista veckan i maj:

I måndags gjorde jag tacosÄggröra i botten, svarta bönoravokadoportobellosvamp och koriander i mitten och friterad lök och riven ost på toppen. Så. Gott. Helt löjligt gott, faktiskt!

I tisdags blev det kylskåpsrens vilket resulterade i en pasta puttanesca deluxe. I våra skafferigömmor hittade jag nämligen ett paket kapris i havssalt och de har jag längtat efter att sätta tänderna i! Tillsammans med en riktigt fin bit mozzarella och några kalamataoliver blev det veckans godaste middag.

I onsdags blev vi bjudna på middag hemma hos Magnus och Sara och de bjöd på en ljuvlig lök- och tomatpaj och en sallad med fetaost och pumpakärnor. Till efterrätt fick vi jordgubbar med sötad gräddfilcitronmeliss och maräng. Återkommer med recept!

I torsdags plockade jag fram en pizzadeg ur frysen så vi stuvade om i schemat och körde fredagspizza en torsdag. Som alltid med det här receptet (ni kan det vid det här laget…).

I fredags åkte vi mot Skåne för att hänga i Lommarp tillsammans med Minna och Manne. När vi kom ner hade de lagat übergoda cannelonis med spenat och kronärtskocka. Det ska jag göra hemma asap!

I lördags körde vi på en gammal klassiker – kreolsk gryta. Jag gjorde en egen liten variant till mig med strimlade vegobiffar i istället för fläskfilé och chorizo. Till efterrätt bjöd Ann på en ljuvlig mandelbottentårta med grädde och lemoncurd på toppen.

Idag är det söndag och vi kom hem från Skåne för några timmar sedan. Ikväll har vi ätit pad thai med extra mycket limejuice och jordnötter på toppen. Hurra! Till efterrätt blev det några bitar av Blanxartchokladen vi köpte med oss hem från Focus innan idag. Hej, söndagskväll!