Jag är tillbaka i tofuträsket, vilket är ett högst angenämt träsk att hamna i. Den här grytan med tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen!) så den blir sådär sötstark.

Glöm inte att det ska vara fast tofu! Den står alltid i kyldisken. Den tofun som inte står i kyldisken kallas för silkestofu och den är typ omöjligt att hantera pga jättemjuk.

Gryta med tofu och röd curry

4 portioner

2 röda paprikor (jag använde gul pga färgblindhet i affären)

1 burk bambuskott

1 röd chili

2 gula lökar

3 cm ingefära

1 paket tofu

1 burk kokosmjölk

2 msk röd currypasta

1-2 msk socker

limeklyftor till servering

Skär paprikan i ganska stora bitar och stek hastigt i olja i en het stekpanna och gör samma sak med löken och chilin.Flytta över till en gryta. Häll i bambuskotten, ingefäran, currypastan, tofun och socker och rör om. Låt det fräsa i några minuter och häll sedan på kokosmjölken. Låt grytan puttra i ungefär en kvart och koka under tiden riset. (Pressa eventuellt över några limeklyftor vid servering.)