Det är konstigt hur vissa av våra veckor helt oplanerat får ett tema. Den här veckan har det blivit en del texmexmat (inte mig emot!) – en texmexsallad med sojafärs och en gammal klassiker vi inte har gjort på evigheter – pulled pork. Såhär gick det för oss tredje veckan i maj:

I måndags fick jag akut sug efter tacos så jag gjorde en texmexsallad med sojafärsmajsaioli, massor med grönsaker och lite nachochips till det. Perfekt att göra om man råkar ha lite tacorester, dessutom.

I tisdags åt jag pankopanerad getost och en sallad till det. Aldrig mer getost i ugnen, säger jag bara. Getost <3 Panko är lika med sant.

I onsdags var inspirationen inte direkt på topp så jag blandade ihop en pastasallad. Köpte med mig ett gäng godsaker från Riddherheimsdisken på Coop (oliverfylld chilisoltorkade tomater och kronärtskocka, mmm) och blandade med pasta, skivad mozzarella, några cocktailtomater och ett gäng rostade pumpafrön på toppen. Lite citronpeppar och salt på det så har man ändå en ganska fin middag, faktiskt.

I torsdags var det restfest för Calle som fick pastasallad och jag körde på stekt havregrynsgröt som jag älskar. Perfekt de dagar när jag har ätit lunch lite senare och inte är jättehungrig när det är dags för middag.

I fredags kom Johan, Johannah och Vera ner från Stockholm (smiley med hjärtögon infogas här) och vi hade pre-varvet-häng hos oss. Vi bjöd på pulled pork, för det var helt klart ett tag sedan nu. Till mig stekte jag på lite av Anammas vegofärs som jag kryddade med paprikapulver, spiskummin och salt. Till det hela hade vi alla möjliga tillbehör som till exempel syrad rödlökguacamole och inlagda jalapenos.

I lördags var det after-run för de som sprungit och vi hade satt en rogan josh i crockpoten redan på morgonen. När vi kom tillbaka hem luktade det ljuvligt! Vi år grytan (här hittar ni förresten min vegetariska variant av receptet) med basmatiris, papadumsraita och en picklade citroner.

Idag är det söndag och vi har varit hos en kompis och knytkalas-grillat. Mycket trevligt! Calle hade med sin en kryddig chorizo och jag tog med mig en vegetarisk jordnötsbiff från Ekko Gourmet. Till det hela hade Matilda fixat ugnsrostad potatis, fetaostsås, en kyddig bearnaisesås och en stor sallad med bland annat rödbetor och getost.