Den här veckan har det varit fullt upp. Sista rycket med badrumsrenoveringen, långhelg och dessutom några (soliga!) dagar på landet. Puh. Hade behövt en ledig helg efter helgen… Nåväl, såhär gick det för oss andra veckan i maj:

I måndags slängde vi ihop en wok av kylskåpsrens. Lite ris, lite sockerärter, lite morötter unt so weiter. Toppa med sesamfrön och cashewnötter för lite extra knaprighet.

I tisdags var det fullt upp hela dagen så vi beställde hem indiskt. Aloo gobi bland annat, en sorts potatis- och blomkålsgryta som var helt ok även om vi numera lagar så mycket indisk mat hemma att det nästan blir godare att göra det själv… (Hybris? Förstår inte vad du talar om…)

I onsdags gjorde jag något jag har tänkt göra ett bra tag – bibimbap med tofu. Komplett med den koreanska chilisåsen gochujang, dessutom. Helt klart en av de godaste rätter vi ätit den senaste tiden!

I torsdags grillade vi för första gången det här året. Majskolvar till mig (lägg i marinad en stund innan så blir det lite extra untz!) och min favorit-potatissallad med blomkål, pesto och kronärtskocka till det.

I fredags grillade vi igen, fläskfilé till de andra och en grönsaksbiff till mig. Till det hade vi potatis- och purjolöksröra (återkommer med recept för det är vansinnigt gott!) och till efterrätt hade vi tänkt chokladtårterester men vi var så mätta efter middagen att vi sparade den.

I lördags var vi på middag hos några vänner och de bjöd på min f-a-v-o-r-i-t-m-a-t just nu, ramen men en massa olika grönsaker och tofu. De andra hade även pulled pork till – en riktigt bra kombination hälsar Calle!

Idag är det söndag och vi har haft Calles föräldrar och några vänner över på middag. Jag slängde ihop en vegetarisk lasagne i all hast (ratatouillesvamp och mascarpone-oströra varvat med lasagneplattor, på med ost, in i ugnen) och till den åt vi en enkel caprese.