Den här veckan har vädret varit lite sådär. Grått och regnigt, regnigt och grått. Vi har varit ute och rullat hatt på Mexikanska Monarkin och jag har gjort allt för att inte hålla mig hemma om dagarna pga renoveringen – det har blivit en del luncher ute, med andra ord. Middag har vi dock ätit hemma och såhär gick det för oss första veckan i maj:

I måndags blev det restfest i form av en linsgryta med purjolökpaprika och champinjoner. Grytan toppade vi med grovhackade cashewnötter (och banan för min del – det är sant!) och istället för ris hade vi ett gott bröd till. (Note to self: bröd till gryta är MYCKET gott. Glöm ej.)

I tisdags hade vi stämma med vår bostadsrättsförening och jag blev sen hem så just därför blev det middag på stående fot för min del – pasta med tomatsås och några rivna morötter med citron till det.

I onsdags åt vi enchiladas. Ingen fancypants-variant utan den här enkla snabbvarianten med färdiga wokgrönsakercrème fraichecaypennepepparpaprikapulver och chili. Lite riven ost på toppen och en sallad till så har man en snabb och god perfekt-mitt-i-veckan-rätt.

I torsdags svängde jag inom Coop på väg hem och köpte med mig ett knippe salladslök och ett paket tofu. Till middag blev det ramen och förutom salladslök och tofu hade vi även i svampsesamfrön och sockerärtor. Väldigt gott att toppa med groddar men det glömde jag.

I fredags tog vi ut Magnus och Sara på middag och vi gick till Mexikanska Monarkin, en relativt nyöppnad restaurang på Kastellgatan i Linnéstan. Vi åt allt från guacamole (såklart) till tacos och svarta bönor och Calle beställde (som alltid) in ceviche. Bra vegetariska alternativ!

I lördags var Calle borta så jag stekte ris med grönsaker till mig själv. (Skiva moröttersvamp och sockerärtor, woka med risriven ingefärasoja och sweet chilisås. Toppa med massor av salladslök.) Det här är nya favoriten här hemma, tror jag.

Idag är det söndag och vi har precis ätit upp vår pizza. Som vanligt gjorde vi egen (det är allra godast!) med den här degen och som topping hade vi i sedvanlig ordning mozzarellatomatsåssvampchilipaprika och oliver. Pizzasallad till det, såklart!