Det finns recept på linsbollar och så finns det recept på linsbollar. Det finns linsbollar man lyckas med och det finns linsbollar man inte lyckas med. Det finns även de som är slarviga med att följa recept och det finns de som följer recept slaviskt. Kan ni gissa vilken kategori jag tillhör?

De här linsbollarna är nog bra egentligen, men jag rörde på något sätt till det och fick väldigt kladdiga och omöjliga-att-rulla-bollar. Ni får originalreceptet så får ni prova själva. Vill ni ändå prova ett annat recept på linsbollar kan jag varmt rekommendera den här varianten. Receptet hittade jag i Coops medlemstidning Mer Smak.

Linsbollar i kokosmjölk

2 portioner + matlåda

2 dl torkade röda linser

1 burk vita bönor

1 röd paprika

1 liten gul lök

0,5 dl mandelmjöl

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

salt & nymald svartpeppar

1 kruka koriander

olja att steka i

1 gul lök
1 msk neutral olja
1 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1 tärning grönsaksbuljong
1 lime
140 g färsk spenat
en gnutta socker

Koka linserna enligt anvisning på paketet. Låt svalna och mixa sedan tillsammans med bönorna och lägg sedan över smeten i en bunke. Finhacka paprikan och löken, blanda mjöl och bakpulver och hacka koriandern. Vänd ner paprikan, löken, koriandern och mjölblandningen i de mixade bönorna och blanda ordentligt. Forma till små bollar (ungefär 20 st ska det bli) och stek i olja på medelvärme tills de fått fin färg.