Den här veckan började i Skåne och slutade med middag på landet. Inte alls illa, om du frågar mig. Lägg därtill att vädret har varit helt fantastiskt och jag har fått min dos av Isbjörnshårmys. Hurra! Men, nu var det mat vi skulle prata om – såhär gick det för oss näst sista veckan i april:

I mådags åkte jag till Skåne för att hälsa på mina föräldrar och Isbjörnen i några dagar. Jag fick välja middag och bestämde mig för att vara helt fantasilös och äta det jag alltid vill äta när jag är här – varma mackor med senaptomatgröna oliver och ost. Ett berg med oregano på toppen, naturligtvis. Som pricken över i:et.

I tisdags blev jag sugen på paj så till middag gjorde jag en broccoli- och svamppaj med ädelost på toppen. Till den åt vi en enkel sallad. Perfekt matlådemat! Återkommer med recept.

I onsdags kom jag hem från Skåne och med mig hem hade jag resterna efter broccoli- och svamppajen som vi åt i tisdags. Lucky me! Paj råkar ju nämligen vara ännu godare dagen efter, speciellt med några stänk tabasco på. Calle plockade fram en matlåda med köttfärssås från frysen och kokade lite spaghetti till det – alla nöjda och glada.

I torsdags provade jag ett nytt recept på linsbollar som blev, tja, sådär. Det där med att följa recept, ni vet. Jag är slarvig med det. Nåväl, även om linsbollarna blev so-so var det däremot väldigt gott att servera dem med en sås på kokosmjölkröd curry och lime (-blad).

I fredags hade vi Caroline, Fredrik och Ville över på tidig middag innan vissa i sällskapet skulle vidare på ölmässan. Vi bjöd på en klassiker – pasta med svamp- och vitvinssås, och till det en sallad med citronmarinerad mozzarella. När gästerna gått hem satte jag mig i soffan, åt popcorn och kollade några avsnitt av Suits. En bättre kväll, helt enkelt.

I lördags var vi bjudna på stort 35-årskalas och gästen bjöd dagen till ära på en jättebuffé modell grill. Italiensk potatissalladkalla såser och en uppsjö av olika protein-alternativ. Grillen gick varm, om man säger så.

Idag är det söndag och vi kom upp till landet lite tidigare idag. Imorgon sätter nämligen renoveringen av vårt ena badrum igång och vi bor här under tiden de river. Till middag har vi ätit en stor laddning tabbouleh och till salladen hade vi vinbladsdolmarfalafel och tahinisås (mixa yoghurt, tahini och pressad citron).