Vi äter nästan alltid pizza på fredagar (söndagar är för amatörer…) även om det har varit lite dåligt med det den senaste tiden. Skandal. Receptet på den här l-ö-j-l-i-g-t goda inbakade pizzan hittade jag hos Pernilla, min ledstjärna i matbloggsdjungeln. Prova, hörni. Den är ljuvlig.

I min pizza hade jag svamp och oliver, nästa gång ska jag gå all-in på tacotemat och slå till med tacokryddad vegfärs, jalapenos och salsa.

Inbakad tacopizza

2 portioner

1 sats pizzadeg (frys in det som blir över!)

1 burk kesella

2-3 msk tomatpuré

tacokrydda efter smak och tycke

fyllning av valfri sort – svamp, köttfärs, paprika, skinka, ananas…

riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Gör pizzadegen och kavla ut till två runda pizzor. Blanda kesellan, tomatpurén och kryddan. Bred ut på pizzorna. Lägg valfri fyllning som en sträng i mitten, toppa med ost och nyp ihop kanterna. Grädda i ungefär 15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna en stund på galler och servera sedan med en stor sallad.