Den här veckan har varit riktigt fin! Lunch i solen i Trädgårdsföreningen tillsammans med Julia och Marie (och Krabban och Betty, naturligtvis) och en sväng till landet för storstädning och altanhäng i solen. Ljuvligt, oh so ljuvligt. I matväg har vi festat till det med hämtmat (burritos!) från Wrapped och dessutom var vi på bröllopsfest med vegetarisk buffé (!!!) igår. Såhär gick det för oss tredje veckan i april:

I måndags packade vi in oss till bilen och åkte till min bror med familj i Mölndal och på väg dit svängde vi inom Wrapped och köpte med oss varsin burrito med risbönorguacamole och gud vet allt de stoppar i där. Måste säga att jag är ganska förtjust i de mexi-göteborgska Wrapped-restaurangerna som poppar upp lite här och var i vår stad.

I tisdags gjorde Calle raggmunkar till oss, och det åt vi i sedvanlig ordning med rivna morötterrårörda lingon (och bacon till Calle).

I onsdags kom Magnus och Sara över på middag och vi bjöd något som jag smakade hos Edith för första gången – Jamie Olivers marockanska köttbullar som vi serverade i pitabröd tillsammans med sallad, yoghurt, harissatomat- och löksallad och svarta oliver. Till mig gjorde jag sötpotatisbiffar som blev väldigt bra! Återkommer med recept.

I torsdags packade vi in oss i bilen och åkte till landet och pga akut hunger på väg upp svängde vi inom pizzerian och köpte med oss varsin pizza. Som vanligt när vi köper pizza modell flottig föredrar jag att äta kanter och pizzasallad (och Calle allt annat!).

I fredags avslutade vi en riktigt fin, ledig dag på landet genom att göra Carolines marockanska gryta. Den åt vi med ris, turkisk yoghurt och massor med koriander på toppen.

I lördags var vi på bröllopsfest och brudparet bjöd på en stor vegetarisk buffé – helt i min smak, med andra ord. På buffébordet fanns allt från tahinimarinerad vitkålssallad (måste prova att göra hemma) och kikärtsbiffar till grillad sparris och svartpeppartofu. Mycket gott, alltihopa.

Idag är det söndag och vi har en pizzadeg på jäsning. Oh yes, dagen efter bröllopsfest kräva denna maträtt. Idag ska jag ha massor med oliver och jalapenos på min pizza, och såklart massor med lök. Som jag brukar.