Den här veckan har bjudit på årets första lunch på trädäcket på landet (!!!) men även MBT med matbloggsgänget och fortsatt kylskåpsrens. En bättre vecka, helt enkelt. Såhär gick det för oss andra veckan i april:

I måndags var det annandag påsk och vi skrotade omkring hemma nästan hela dagen. Underbart. Eftersom vi hade ett blomkålshuvud med oss hem från landet lagade vi till en indisk curry som vi åt med picklade citroner och papadums. Det här är helt klart en av mina favoriträtter!

I tisdags hade vi MBT (Mat-Bloggs-Träff för er nykomna läsare) och det var bra uppslutning den här gången! Kul, eftersom jag missade de två senaste gångerna pga gallsten pga graviditet. Temat för kvällen var italiensk vår och det bjöds på så galet mycket godsaker. Vårt bidrag var strangolapreti, en sorts spenatdumpling som vi serverade med tomatsås.

I onsdags slängde jag ett öga på vad vi hade hemma (avokado, koriander, linser, en massa grönsaker unt so weiter) så till middag blev det tacos med linsröra, en stor laddning guacamole och grönsaker till det. Calle fick en påse texas chili från frysen istället för linser.

I torsdags kom vi båda hem ganska sent så det blev åter igen en störtdykning i kylskåpet vilket resulterade i pasta med tomatsås och kryddig korv till Calle och varma mackor till mig. Varma mackor i smörgåsjärnet, alltså. Det skojar man inte bort.

I fredags åkte vi upp till landet tillsammans med våra vänner Caroline, Fredrik och Ville och jag bjöd på en rätt från Karins finfina kokbok, en auberginegratäng med mozarella på toppen.  Till den hade vi en stor sallad och bröd som vi doppade i tomatsåsen. Supergott!

I lördags firade vi Fredriks födelsedag en dag i förväg och till middag blev det en klassiker hos oss – Biff Rydberg. Jag hoppade köttet och åt istället smörstekt rotselleri till. Eftersom det var födelsedagsfirande åt vi tårta till efterrätt, den enklaste (och godaste!) jag kunde komma på – en marängvariant med lemoncurdgrädde och jordgubbar (köp en färdig marängbotten, vispa grädde och blanda med lemoncurd, bred det på marängen, toppa med skivade jordgubbar).

Idag är det söndag och vi kom hem från landet ganska sent så till middag blev det snabbmat – ramen med moröttersalladslöktofusvamp och vitkål. Perfekt när man behöver middag på d-i-r-e-k-t-e-n.