Den här veckan har vi firat påsk på landet, ätit en fantastiskt god tom kha tofu och dessutom dammat av några gamla klassiker i matväg. Såhär gick det för oss första veckan i april:

I måndags gjorde jag ett kylskåpsrens som resulterade i morots- och jordnötsbiffar som vi åt i pitabröd med sallad och en yoghurtsås med harissa. De biffarna alltså. Så goda!

I tisdags hittade jag en bit getost i kylskåpet så till middag gjorde jag tomatsås med bakade ägg och till det festade vi till det med karamelliserad fänkål med getost, allt signerad husguden Ottolenghi.

I onsdags gjorde jag en tom kha tofu, en thailändsk soppa med tofusvampvårlök och kokosmjjölk. Och massor av chili, naturligtvis… Äntligen fick jag användning för limebladen jag köpte på Green, och det där citrongräset som har legat och skrotat i kylen ett tag. Till soppan kokade jag även lite ris att ha i, det var gott!

I torsdags åkte vi till landet och för att slippa laga mat direkt när vi kom fram förberedde jag en tomat- och rucolapaj med verdesås (mixa några nävar babyspenat med en kruka basilika, matyoghurt och vitlök, smaka av med salt och nymald svartpeppar) som vi tog med upp.

I fredags åt vi påskmiddag med Calles familj och Bibbi bjöd på Marcus Aujalays klassiker med lammracks, ungsrostad potatissvarta oliversyrad lök och fetaost. Istället för lamm fick jag brysselkål med ingefära och honung (och här kan ni infoga smiley med hjärtan till ögon).

I lördags kom vänner till familjen på besök och vi bjöd på påsklunch med sillnubbe och snapsvisor. Istället för sill stekte jag sparris, rev över citronzest och smulade över getost. Till efterrätt hade Bibbi gjort en superfräsch cheesecake med karamelliserad ananas.

Idag är det söndag och vi kom tillbaka till stan i förmiddags. Till middag gjorde vi pizza med bland annat jalapenos, lök, oliver och nya favoriten inlagd paprika. Hoppas att ni har en fin påskhelg!