Flera av mina vänner som inte äter vegetarisk mat så ofta är nästan alltid nyfikna på tofu. Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan. OBS att det finns lite olika sorters tofu – den jag använder är fast och står alltid i kyldisken. Kung Markattas naturella gillar jag bäst!

Man får piffa tofun lite för att den ska komma till sin fulla potential och idén med krispig tofu hittade jag hos Russinet för ett tag sedan. Såhär brukar jag göra med tofun om vi ska äta pad thai till exempel, men om jag istället ska göra en wok brukar jag marinera tofun (mörk soja, sweet chilisås och sesamfrön) och sedan steka tills den får lite yta. Sitter ni inne på några bra tofurecept? Dela med er!

Krispig tofu

2 portioner

270 gram fast tofu
1 dl maizena
1 nypa chiliflingor
1 tsk salt
rapsolja

Häll upp maizena, chiliflingor och salt i en skål. Dela tofun i mindre bitar, rulla bitarna i maizenablandningen och stek sedan i rikligt med rapsolja tills tofun har fått en fin, krispig yta. Ät direkt.