Det märks att det snart är påsk för det är många som söker efter vegetarisk påskmat just nu. Hurra! Påsken är ju så mycket mer än lamm och sill och ärligt talat – ingen har dött av att äta lite mer vegetariskt. Lovar. Här hittar ni förra årets förslag på vegetarisk påskmat!

Den här potatissalladen med brynt smör och pepparrot är alldeles ljuvlig! Som vanligt går det att variera ingredienserna efter vad man själv tycker om men dressingen – den stan

Egentligen innehåller originalreceptet lammracks men när Calles mamma lagar den här allt-på-en-plåt-rätten med ugnsrostad potatissvarta oliver och syrad rödlök brukar jag göra en egen liten form till mig och ersätta lammet med några goda, vegetariska biffar (exempelvis de här med morötter och jordnötter). Prova det här, det är riktigt gott!

Sparris med grapefruktsås åt vi en solig vårdag på landet för några år sedan och det här receptet har hängt med sedan dess. Spännande kombination med sparris och grapefrukt (och det funkar!)

Jag kallar den för sommarsallad, men den här varma potatissalladen passar perfekt framåt vårkanten. Ugnsrostad blomkål och potatispesto och kronärtskocka. Need I say more? (Nä, trodde inte det…)