Jag vet inte riktigt vad man ska kalla det här? Godis? Kaka? Powerbar? #ingenvetsäkert Oavsett är de fina att ha på lut i kylskåpet när hungern slår till och man behöver något att äta DIREKT. Annars? Jotack, det är bara fint! Vi har börjat titta på Suits, och än så länge verkar det lovande! Dessutom är det ju snart april och då fyller jag år. Hurra!

Jag tror att jag hittade det här receptet i något nummer av Allt om Mat men jag tyckte att originalreceptet innehöll för mycket socker så jag har justerat det något. Förvånade? Nä, trodde inte det.

Jordnötsbräck med pumpakärnor och solrosfrön

12-ish rutor

0,5 dl solrosfrön

0,5 dl pumpakärnor

1,5 dl jordnötssmör

0,5-1 dl farinsocker

0,5 dl kokosflingor

0,5 tsk ekologisk vaniljpulver

0,5 liter branflakes

50 g mörk choklad

1 dl jordnötter, grovt hackade

Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna. Blanda jordnötssmör och farinsocker i en kastrull och koka upp tills sockret lösts upp. Rör ner kokos, vaniljsocker, branflakes, solrosfrön och pumpakärnor. Blanda väl. Tryck ut smeten i en bakplåtspappersklädd form (20*30). Hacka chokladen och smält den i micron. Bred chokladen över kakan. Strö över jordnötter och ställ i kylen för att stelna – det tar ungefär två timmar. Skär i bitar och förvara i kylen.