Jag föredrar egentligen att äta fil, müsli och knäckebröd till frukost men när vi hälsade på Johan, Johannah och Vera i Stockholm för några veckor sedan åt vi Ottolenghis bakade ägg med chilismör till frukost och sedan dess är vi fast. Kombinationen av rucola, ägg och chilismör är genial så det är en skam om ni inte provar det här!

I originalreceptet ska man ha vitlök i yoghurten men det är lite för magstarkt för mig på morgonen så vi kör utan. Och just det, sist använde vi inte bara rucola utan en salladsmix med mangold, spenat och rucola – det var väldigt gott det med!

Ugnsbakade ägg med rucola och chili

2 portioner

300 g rucola

2 msk olivolja

4 ägg

1,5 dl grekisk yoghurt

50 g smör

0,5 tsk paprikapulver

chiliflakes

havssalt

Sätt ugnen på 150°. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i rucolan. Salta och stek tills rucolabladen slaknar och det mesta av vätskan har försvunit. Lägg rucolan i en ugnsfast form och gör fyra ganska djupa gropar. Knäck ett ägg i varje grop och var noga med att inte spräcka gulan! Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter tills äggvitorna har stannat. Smält smöret i en liten kastrull, rör ner paprikapulvret, chiliflakes och en nypa salt och fräs i 1-2 minuter till smöret börjar skumma och får en gyllenröd färg. Ta bort kastrullen från värmen. Ta ut äggen, klicka över yoghurt och häll över chilismöret. Servera direkt.