Den här veckan har jag åter igen varit ute och rullat hatt, denna gången med Pernilla för att fira hennes 30-årsdag! Förutom det åt vi fredagspizza i måndags och firade tvillingarna i lördags eftersom de fyllde hela fyra år. Såhär gick det för oss tredje veckan i mars:

I måndags  gjorde jag inbakade pizzor för första gången i mitt liv, men inga vanliga med tomatsås och allt det där utan en variant med kesella och tacokrydda i botten, och på det svampost, finhackade jalapenos och lök. Kul idé, och väldigt gott!

I tisdags firade jag och Pernilla hennes 30-årsdag genom att äta fin-middag tillsammans på Folk, den nya (helvegetariska!) restaurangen vid Järntorget. Oj, säger jag bara. Fantastiskt gott! Picklad ostronskivlingblomkålsshotbrysselkål med mandel och päronemulsion (och, erm, vin, bubbel och drinkar) var några av godsakerna vi stoppade i oss.

I onsdags åkte jag mot Skåne för att hänga med mina föräldrar några dagar. Eftersom min pappa fyllde år var det kalas för några vänner till familjen och mamma hade lagat någon Jansson-liknande gratäng och till det hade vi sallad och ostbricka. Till efterrätt blev det hjortronparfait.

I torsdags åt vi blomkålsstuvning till lunch så det räckte mer än väl med varma smörgåsar till middag. Chèvre chaud med honung och pinjenötter på toppen och en stor sallad till det.

I fredags var vi på middag hos våra vänner och vi blev bjudna på en storfavorit – tabbouleh med halloumi (till mig) och nötfärsbiffar (till de andra). En liten, liten försmak på att VÅREN ÄR PÅ VÄG PÅ RIKTIGT! Till efterrätt fick vi en riktig godbit – ugnsbakade päron med ett lager smör och kokosflingor. Till det vaniljglass. Genialt!

I lördags var det kalas för tvillingarna och de nyblivna fyraåringarna fick bestämma maten så det blev tacos. Jatack, säger jag! Tacos går alltid hem hos mig. Efter maten blev det tårta och kakor och godis (eller guuudis som tvillingarna brukar säga) som sig bör på kalas.

Idag är det söndag och vi kom nyss hem från en (numera traditionsenlig) söndagsmiddag hos Magnus och Sara. Vi blev bjudna på moussaka på quornfärs. Übergott! Till efterrätt? Glass och sällskapsspel! Hurra!