Den här veckan har det varit högt och lågt på matfronten. Ambitiösa projekt som söndagens vindaloo till en lite enklare quick fix som pasta med tomatsås. Det här åt vi första veckan i mars:

I måndags behövde vi kylskåps- och skafferirensa så det fick bli en tofuwok till middag. Jag marinerade tofun (som alltid…) i soja, sweet chilisås, chili, riven ingefära och sesamfrön, stekte på morötter, vitkål, broccoli, lök och svamp, blandade ner lite kinesisk gräslök och toppade det hela med cashwenötter. Till woken hade vi ris.

I tisdags åt vi raggmunkar! Det var alldeles för längesedan sist. Till raggmunkarna hade vi rårörda lingon och rivna morötter med pressad citron (och Calle hade även bacon).

I onsdags hade vi mina syskonbarn på besök igen och vi gjorde tacos. Enkelt, barnvänligt och dessutom bra fortsättning på kylskåpsrenset som vi började med i måndags. Hur vi äter våra? Med mjuka tacoskal, hemmagjord tacokrydda, massor med grönsaker (banan! lök! gurka! tomat!) och toppar det hela med guacamolesalsa (blanda en burk chunky salsa med några matskedar crème fraiche och riv i vitlök – supergott!) och riven ost, helst en riktigt stark cheddar.

I torsdags åt vi middag tillsammans med min syster och hon var sugen på sushi så det fick det bli. Vi hade varken tid eller ork att göra det själv så vi köpte med oss från haket runt hörnet (men om du vill prova att göra sushi själv så finns det ett recept här!)

I fredags blev det såklart fredagspizza, och intet nytt under solen gällande toppingen, om man säger så – kronärtskocka, oliver och lök står fortfarande på topplistan.

I lördags hade vi kalas för Clara hemma hos Calles föräldrar och efter att ha druckit bubbel och ätit snittar hela eftermiddagen och kvällen var vi något, eh, trötta när vi ramlade innanför dörren vid halv nio-tiden. Till sen middag blev det pasta med tomatsås, denna räddare i nöden tillika stora favorit i det här hemmet.

Idag är det söndag och vi har precis ätit indiskt. Calle gjorde en rökig vindaloo på kyckling och jag gjorde en laddning daal till mig. Till det hade vi papadumsmango chutney och ett avsnitt Seinfeld.