Vi håller som bäst på att planera vad vi ska odla i år. Vissa saker kommer inte tillbaka i årets upplaga av odlingslotten (grönkål, till exempel) men andra gör – som brysselkål. Jag älskar brysselkål. Tyvärr fick jag aldrig njuta så mycket av förra årets skörd pga min graviditets-gallsten men det här året planerar jag att typ vältra mig i brysselkål.

När jag träffade Calles moster och hennes man för några veckor sedan tipsade de mig om att steka brysselkål med ingefära och honung. Eh, JA! Vilken genialisk kombination! Prova det här, ok?

Brysselkål med honung och ingefära

2 snacksportioner

8 brysselkålshuvud

riven ingefära

flytande honung

en gnutta salt

Dela brysselkålen på mitten. Stek i lite smör och olja i en inte allt för varm stekpanna. Riv över ingefära, ringla över honung och strö över lite salt. Servera direkt, som tillbehör till typ vad som helst eller bara som de är.