Idag har Göteborg visat sig från sin bästa sida. Solsken, fågelkvitter (det är sant!) och fullt med folk i Slottsskogen. Jag har dessutom bakat gougères (eller ostpuffar som det också kallas…) och ätit raggmunkar med rårörda lingon. En bättre tisdag, helt enkelt!

Den här avokadosoppan bjöd våra vänner på när vi var där på söndagsmiddag för några helger sedan. Den är ljuvlig! Alldeles len (och ganska mäktig!). Vi åt den som huvudrätt med ett gott bröd till, men jag kan tänka mig att den även passar utmärkt som förrätt!

Varm avokadosoppa med svarta bönor
4 portioner

2 mogna avokados
0,5 citron
2 dl vispgrädde
4 dl grönsaksbuljong
1 krm curry
salt, nymald svartpeppar
1 burk svarta bönor
1 kruka färsk koriander

Dela avokadosarna på mitten och gröp ur köttet. Blanda avokados, citronsaft och de övriga ingredienserna i en mixer och mixa tills den är slät. Värm i kastrull på spisen tills soppan är varm, lägg på (avsköljda) svarta bönor och koriander precis innan servering.