I matväg har den här veckan varit upp och ner. Fredagspizza två gånger (hurra!) – bara en sådan sak. Såhär gick det sista veckan i februari:

I måndags var vi bjudna på middag hos våra grannar och de bjöd på en pumpagratäng med grönkål och salta jordnötter – fin kombination med salt och sött! Till det hade vi en ljuvlig tomat- och löksallad toppad med dill. Pumpa äter vi alldeles för sällan!

I tisdags åt vi en riktig klassiker, inspirerad av Mårtenssons som skrev om det här förra veckan – sjömansbiff. Calle fick en variant med lövbiff och jag hade quornstrimlor i min. Till det? Inlagd gurka, såklart!

I onsdags var mina två äldsta syskonbarn på besök. De brukar komma upp till oss och spela spel och äta mat och i sedvanlig ordning gjorde vi pizza tillsammans, toppad med grönsaker, färs och mozzarella.

I torsdags blev det sen middag så vi plockade ihop lite rester och fick ihop två stora tallrikar med nachos. Jag toppade min med linsröra (koka upp en burk krossade tomater och typ 1-1,5 dl röda linser och kanske 1 dl vatten, krydda med tacokrydda och låt puttra några minuter tills linserna mjuknat), en massa grönsaker och lite västerbottensost som låg och skräpade i kylen. P-e-r-f-e-k-t kylskåpsrens.

I fredags körde vi mot Stockholm för att hälsa på Johan, Johannah och Vera och när vi (äntligen) kom fram var fredagspizzan redo att gräddas. Den lyckan efter fem timmar i bilen, alltså. Den lyckan.

I lördags blev det Ottolenghi-fest! Vi valde ut fem recept ur hans kokbok Plenty och gjorde halva portioner. Karamelliserad fänkål med getosttofu med svartpepparpotatisvindaloofyllda lökar och quesadillas med svarta bönor. HELT SJUKT GOTT. Återkommer med recept.

Idag är det söndag och vi kom alldeles nyss hem från Stockholm! Att laga till någon middag är det inte att tala om så jag sitter as we speak och mumsar på knäckesmörgåsar med hasselnötssmör och en skål med fil och lite müsli. Funkar bra till middag, det med!