Den här veckan har det varit full upp! Estrid Ericson-utställning på Röhsska (rekommenderas varmt), bankbesök, snabbvisit i Skåne och middag (-ar) med vänner. I matväg har det inte blivit så mycket nytt men däremot några gamla favoriter som till exempel pastasallad och risoni med getost och gremolata. Såhär gick det näst sista veckan i februari

I måndags slängde jag ihop en pastasallad som blev väldigt god i all sin enkelhet. Soltorkade tomater, kronärtskockor, blandad sallad (men mest mangold och rucola), mozzarella, gröna oliver och pumpafrön blandat med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och pressad citron. Lite hyvlad parmesan på toppen så är saken biff.

I tisdags hade vi vänner över på middag och vi körde på ett säkert kort – risoni med getost och stekt rotselleri. De andra fick även parmaskinka och till mig stekte jag på några skivor tofu. Det här är vår standardrätt när vi ska ha gäster och tiden är knapp. Går på ett kick!

I onsdags morse åkte jag till Skåne så på kvällen åt jag middag tillsammans med mamma och pappa. Vi gjorde varma mackor med senap, ananas och brännvinsost och toppade det hela med ett tjockt lager oregano. Jag <3 varma mackor!

I torsdags fick jag välja vad vi skulle äta och valet föll på bakad potatis. Det äter vi nämligen ytterst sällan hemma trots att det är något av det bästa jag vet i matväg (det är sant!). Vi fyllde potatisarna med en klick kryddsmör och en röra med gräddfil, majonnäs, dill och rödlök.

I fredags var vi på middag hos några vänner och blev bjudna på Fredriks pulled pork (och jag fick pulled tofu haha!) med klassiska tillbehör som guacamole, gräddfil, koriander och syrad rödlök. Två tummar upp från samtliga runt bordet!

I lördags gjorde vi pad thai komplett med tamarindsås, gul tofu, kinesisk gräslök och mungböngroddar. Vi gjorde dock några förändringar (vi skippade fisksåsen och ersatte med soja!) för att få en vegetarisk variant. Blev r-i-k-t-i-g-t gott och helt klart något vi ska göra igen. Snart.

Idag är det söndag och vi har varit hos Magnus och Sara på söndagsmiddag. De bjöd på fajitas och istället för entrecôte fick jag några ljuvligt goda texmex-biffar – återkommer med recept!