Jag har åter igen blivit någon form av badrumsrenoveringszombie för om några veckor är tanken att renoveringen av vårt andra badrum sätter igång. Två badrumsrenoveringar inom loppet av ett år – klarar vi av det här klarar vi allt, tror jag. På dagarna sitter jag klistrad framför datorn och googlar viktiga saker som exempelvis “inkaklat+badkar”, “marmor+mosaik” och “badrumsrenovering för dummies” och på kvällarna mäter vi, funderar, funderar lite till och mäter lite till. Ungefär så ser livet ut just nu. Men – nu var det MAT vi skulle prata om. Det är ju inte badrumsrepubliken den här bloggen heter.

Sältan från fetaosten kombinerat med den lite söta, långkokta tomatsåsen är en riktig win-win-kombination, kan jag meddela. Jag använde oregano i mina bollar men vilken krydda som helst passar, såklart. Receptet hittade jag hos Coop.

Ört- och fetaostbollar

2 portioner + matlåda

1 ägg

1 dl ströbröd

1 dl riven gul lök

1 dl hackade färska örter (jag använde oregano!)

2 dl mandelmjöl

2 dl smakrik, riven ost

150 g smulad fetaost

nymald svartpeppar, chiliflakes

olivolja att steka i

Blanda alla ingredienser förutom oljan och smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt pyttelite salt (det är ganska bra drag i fetaosten!) och några chiliflakes. Stek på låg temperatur i ungefär 8 minuter. Servera tillsammans med en smakrik tomatsås och pasta.