Jag vet inte om det är vårkänslorna som gör det men inspirationen på matfronten är på topp och matbloggosfären är fylld med recept som jag vill prova. Hurra! Den här veckan har vi bland annat lagat en quinoagratäng och dessutom blivit bortskämda med middag hos vänner både fredag och lördag. Det här åt vi andra veckan i februari:

I måndags lagade vi asiatiskt. Jag marinerade tofu i sweet chilisås, soja och sesamfrön och stekte (hastigt och i het panna) den och gul lök, broccoli, morötter, vitkål och svamp. Blandade det hela med lite mer sweet chili och soja och serverade med ris och toppade med sesamfrön. Nästa gång jag ska även ha i cashewnötter!

I tisdags var Calle på AW och jag festade till det med en nachostallrik komplett med tacokryddad vegfärs, stark cheddarost, inlagda jalapenos, isbergssallad, tomat, salsa, avokado och en klick gräddfil. Nachos är för övrigt en sådan sak vi nästan aldrig äter hemma, men det är ju alldeles perfekt när man har en massa tacorester över.

I onsdags fortsatte vi med texmex-temat och gjorde Saras vegetariska tacogratäng med quinoa. I det här hemmet lagar vi sällan (aldrig, snarare…) rätter med quinoa men den här gratängen var grymt god! Det här är matbloggosfärens nästa vandringsrecept, tippar jag.

I torsdags åt vi en vegetarisk thaigryta med kokosmjölk, röd curry, vitkål, paprika, gul lök och morötter. Perfekt kylskåpsrensare eftersom vi hade flera av ingredienserna hemma. Till den åt vi ris.

I fredags åkte vi mot Skåne för att spendera helgen i Lund/Malmö. På kvällen blev vi bjudna på middag hos våra vänner Nisse och Tina (och lille Sixten!) och vi blev bortskämda med asiatiskt – ris, grönsaker (lax till de andra) och något jag ska göra så fort jag får tillfälle – hemmagjord hoisinsås OCH hemmagjord sweet chilisås. Att jag aldrig kommit på att göra det själv innan? Skandal.

I lördags åkte vi mot Malmö för att hälsa på Minna och Manne (ÄNTLIGEN!) och på kvällen åt vi Alla Hjärtans Dag-middag tillsammans. Ungsrostad potatis, fylld squash och en tomatsås till det. Till efterrätt hade Manne gjort en fin Alla Hjärtans Dag-bakelse – en mandelbotten som var toppad med grädde och bär men vi var så mätta efter middagen så den åt vi till fikat innan idag istället.

Idag är det söndag och efter resan från Skåne gjorde vi enklast möjliga middag när vi kom innanför dörren – pasta puttanesca med tomatsås, kapris, svarta oliver och mozzarella. Ack så enkelt och något av det bästa jag vet. Toppa med basilika om du har det hemma!