Veckan har börjat med +10 grader och sol (!!) och jag har fått omedelbara vårkänslor. Igår tog jag en lång promenad i Slottsskogen och det var alldeles ljuvligt! Vi slängde ett öga på sälarna och hjärtat slog frivolter pga vår i luften. Att lite sol kan göra en så glad. Hurra!

Förutom sol finns det många andra saker som gör mig glad. Som när jag ser folk springa till bussen och de hinner i tid, ett glas gott vin, snittblommor hemma, fred på jorden och marängsviss till exempel. Sistnämnda åt vi till efterrätt på nyår och det kanske inte är en efterrätt för märkvärdighetsministeriet men jag älskar marängsviss och dulce de leche kombinerat med Hirams glömda maräng och allt annat gottigt till det – genialt, säger jag bara. Genialt. (Blygsamt, jag vet!)

Marängsviss deluxe

8 portioner

1 sats av Hirams glömda maräng, spritsad i portionsstorlek

1 sats vaniljglass

1 burk dulce de leche

färska bär (vi hade blåbär och hallon!)

3 dl lättvispad grädde

chokladsås

(Marängen görs ju dagen innan efter receptet som dyker upp om du klickar på länken. Spritsa 8 små portionsmaränger istället för en stor!) Lägg marängen längst ner, toppa med vaniljglass, en klick dulce de leche, vispad grädde, chokladsås och bär. Servera direkt.