Nu var det ett tag sedan vi snackade om vad vi egentligen åt i veckan, och även om det antagligen inte kommer uppdateringar varje söndag framöver kan det ju vara kul att sammanfatta lite då och då, så here goes. Det här åt vi första veckan i februari:

I måndags åt vi ramen-nudlar. Jag trodde att vi hade ett knippe vårlök i kylen som vi behövde göra något med och planerade hela middagen därefter, enbart för att lite senare komma på att just det, den där vårlöken använde vi ju i lördags… Cheez Louise, hur tankspridd får man vara? Det blev således en variant med kyckling till Calle och en med extra mycket tofu till mig (och ett helt gäng andra grönsaker, såklart – morötter, svamp och böngroddar, till exempel)!

I tisdags tog vi med oss mat och hälsade på Calles pappa eftersom Bibbi skulle bort på kurs. Calle festade till det med pizza och jag åt världshistoriens största falafel med fårost. Till det drack vi ett übergott pinot noir-vin som jag tyvärr glömt namnet på.

I onsdags lagade jag till en tacogratäng med röda linser som gick hem hos både mig och Calle – återkommer med recept senare i veckan!

I torsdags rullade jag ört- och fetaostbollar för glatta livet. De åt vi tillsammans med en långkokt tomatsås och spaghetti. Hu, vad gott!

I fredags kom våra vänner Nellie, Filip och lille Allan över på middag och vi körde traditionsenligt hembakad pizza, #flamingofredag och På Spåret. Till efterrätt serverade vi en salt karamellglass som vi gjorde i torsdags kväll. Oh. Sweet. Mother. Of. Holy. Cheezus. Vad. God.

I lördags firade vi Bibbi som fyllt år och vi blev som alltid bjudna på massor med god mat, speciellt förtjust är jag i den där purjolöks-och-potatisröran (som jag åt med massor av broccoli med balsamico, mmm) som är sådär len och god i smaken. Till förrätt åt vi sparris med parmesan och balsamico och till efterrätt åt vi en klassiker i den här familjen – Ediths citroncheesecake.

I söndags kom Magnus och Sara över på söndagsmiddag och vi bjöd på en klassiker – köttbullar (linsbollar signerade Russinet till mig, hurra vad goda!) med potatis, brunsås och pressgurka. Till söndagsefterrätt blev det en favorit i repris – den där salta karamellglassen.