De där diskussionerna igår, ni vet? Mina matförslag och Calles rynknäsa? Det blev en öppen lasagne, till slut. Första gången vi gjorde en sådan, men knappast den sista. Fantastiskt gott! Och snyggt, dessutom. Till lasagnen hade vi en lite matigare sallad med marinerad mozzarella. Inte alls dum den heller, kan jag meddela.

Vanligtvis gör vi alltid tomat- och mozzarellasallad men eftersom det är mitt i vintern och tomaterna smakar ingenting alls passar det här bättre. Snåla inte med citronen (och glöm inte att smaka på chilin innan du blandar i den!) Receptet hittade jag på Zetas hemsida.

Sallad med marinerad mozzarella

4 portioner

2 paket buffelmozzarella

1 hel vårlök (även det gröna!) tunt skivad

0,5 röd chili, tunt skivad

1 citron, finrivet skal och saft

4 msk olivolja

salt, nymald svartpeppar

1 paket machésallad

Blanda lök, chili, citronskal, citronsaft och olivolja. Skiva mozzarellan i tjocka skivor och blanda ner. Rör runt ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner machésalladen precis innan servering.