Livet på Idrefjäll går sin gilla gång. Det är fantastiskt att ha tillgång till Isbjörnen dagligen (!!) och det är grymt att vakna till vidunderlig utsikt varje morgon. Idag ska jag kolla in mina syskonbarn som går i skidskola och ikväll vankas eventuellt årets första omgång i vår Pictionaryturnering.

I julas när vi var på landet tillsammans med Calles familj dukade Bibbi fram de här kolakakorna och jag åt säkert, helt ogenerat, en halv burk. Minst. De är krispiga och sega på samma gång och jag är övertygad om att det inte finns något bättre recept på kolakakor.

Bibbis kolakakor

beroendeframkallande

200 g smör
2,5 dl socker
1,5 dl sirap
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
5 dl mjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till en deg. Rulla drygt fingertjocka längder och tryck till lite. Grädda i ungefär 10 min. Skär längderna i bitar när de fortfarande är varma.