Det här årets upplaga av för-nyår bjöd på löjligt många goda amuser – bland annat den här fina dillpannacottan som Tove hade gjort. Dill har alltid varit en av mina favoritkryddor all-time och i ett grått, regnigt och kallt väder är det fint att bli serverad något som ger en hopp om att det kommer en sommar igen.

Det gör den här fina lilla amusen, kan jag meddela. Helt klart något som jag överväger att bjuda på när vi firar in det “riktiga” (tror ni, ja…) nyåret om några veckor. Jag fick för övrigt en helt vegetarisk variant utan räkor och det funkade fint det med.

Toves dille på dill

6 små portioner

2 gelatinblad
2 dl babyspenat
3,5 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
ca 1 dl hackad dill
räkor, laxskivor eller annat att garnera med

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst fem minuter. Fräs spenaten i smör och smaksätt med salt och peppar. Mixa samman gräddmjölk, spenat och dill. Häll i en kastrull och sjud upp. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem hela i smeten tills gelatinet har smält. Häll pannacottan i portionsglas, låt svalna och ställ sedan  in i kylen några timmar. Garnera precis innan servering. (Sötpotatischipsen som syns på bilden var väldigt goda till! Sätt ugnen på 120°. Tvätta och skala sötpotatisen. Skiva tunt och lägg ut på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och valfri krydda, grädda tills de är knapriga – håll koll, det kan gå snabbt!)