ADVENT. Jag har egentligen alltid älskar julen. Eller snarare vägen till jul, kan man väl säga – från de första dagarna innan advent och hela december fram till julafton. Efter Karl Bertil Jonssons julafton är min julkänsla på omedelbar nedgång och jag börjar längta efter nytt år, god fortsättning och vanliga lampor i fönsterna.

Julträdet, upplaga anno 2014.
Det här året har jag längtat lite extra efter advent – vet inte om det är ett resultat av någon slags graviditets-boande-fas eftersom jag maniskt (!) fixar i vår lägenhet. Städar, organiserar, flyttar runt på ljusstakar, köper kuddar unt so weiter. Julpyntet har legat i välorganiserade högar på skrivbordet sedan några veckor tillbaka och jag var på Jul på Liseberg redan förra helgen.

Den fina julstrumpan har Bibbi sytt till oss.
Julgranen ska vi plocka in så fort den lille mannen som säljer julgranar är tillbaka på Heden, och i år blir det inte något Mumin-pepparkakshus utan istället ett helt vanligt som jag köpte på Liseberg till förmån för de hemlösa i Göteborg. Om ni vill skänka pengar till Räddningsmissionens arbete kan ni köpa ett eget litet hus i Räddningsmissionens bod på Liseberg (ganska nära Kaninlandet och isbanan!) alternativt kan ni gå till deras kontor på Andra Långgatan 29. Gör det! Läs mer om det här.

Två favoriter – Alessis julkrubba och, eh, (jul-) dinosaurien.

Nu ska jag gå upp och börja förbereda lite mat. För några år sedan hade vi alltid glöggmys för sisådär 30 av våra vänner men de senaste åren har vi inte riktigt orkat det så från och med förra året har den nya traditionen blivit att våra vänner Magnus och Sara kommer hit. Vi äter julmat, dricker glögg och tittar på julkalendrar som har gått genom åren. Hoppas att ni alla får en fin kväll. Glad första advent och god jul!