Vi kom hem från Skåne för ett litet tag sedan och jag ligger redan på soffan och funderar på när det är ok att gå och lägga sig. Det tar på krafterna att äta god mat, hänga med familjen och vara uppe och skrota på nätterna, kan jag meddela.

Hade behövt minst tre sådana här för att hålla mig vaken i en timme till. Får se om jag kan gräva fram ett gäng ur frysen… Receptet har jag fått av min frisör som brukar bjuda på de här små godingarna.

Kladdiga chokladmuffins

ungefär 14 st

1 tsk ekologiskt vaniljpulver

1,5 dl socker

2 ägg

50 g smör

0,5 dl matolja

0,5 dl ljus sirap

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

100 g mörk choklad

1 nypa salt

Sätt ugnen på 175°, vispa vaniljpulver, socker och ägg tills det är vitt och pösigt. Smält smöret, häll i olja och sirap och blanda med äggsmeten. Blanda kakao, bakpulver, mjöl och salt och vänd ner i smeten. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i micron och blanda sedan i smeten. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll till två tredjedelar med smet. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. De ska vara ordentligt kladdiga i mitten! Låt svalna på galler.