Ber om ursäkt för den vitsiga rubriken men när man har bott i Göteborg i tio år (!) kommer det där vitsiga lite på rutin, om man säger så. Nåväl. Jag och Calle var på vRÅ för några veckor sedan och det har jag alldeles glömt att skriva om. vRÅ drivs av Frida Ronge och hon och restaurangen har fått en hel del fina recensioner den senaste tiden och eftersom vi väldigt sällan lagar japansk mat hemma var det en fantastisk upplevelse. Som att ha en liten bit av NOBU i Göteborg, ungefär.

Vi beställde fem rätter var – jag hade förbeställt en vegetarisk meny till mig när jag bokade bord och Calle fick tre förbestämda rätter och valde sedan två rätter från menyn utöver det. Det är svårt att redogöra för vad vi åt eftersom hela upplevelsen var något slags halleluljamoment men jag fick bland annat misosoppa och sushi, men då pratar vi alltså inte de trötta varianterna man får på valfritt sushihak i stan utan snarare någon sorts experimentsushi modell j-ä-t-t-e-g-o-d. Favoriträtten blev dock onsenägget som serverades med norikrutonger och misosmör. Fantastiskt gott. Calle åt allt från hälleflundra till krabba och beställde dessutom in ett dryckespaket som bland annat innehöll en liten avsmakningsmeny med olika sorters saké. Coolt! Jag satt på andra sidan bordet och drack en alkoholfri, japansk öl som var väldigt humlig. Fin den med!

vRÅ ligger på Post Hotell nere vid Centralstationen. Grym service, coolt ställe och väl värt ett besök om ni är i krokarna. Kolla in hemsidan och boka bord här, och här kan ni läsa vad GP skrev efter sitt besök.