Så flög den här helgen förbi och helt plötsligt var det måndag igen. Imorgon åker jag till Skåne för att hänga hos mamma, pappa och Isbjörnen ett par dagar. Jag ska virka klart den där (jäkla) kaninen jag började på i typ juni, vakna av att Isbjörnen står vid sängkanten och stirrar uppfordrande på mig vid fem-snåret (LEKA! LEKA! LEEEEKA!!!!) och kanske baka några vetebullar. Åh, längtar!

Som färdkost på väg ner (mkt viktigt, för övrigt) har jag de här pizzabullarna som jag slängde ihop för några veckor sedan. Perfekt att ha i frysen och plocka fram vid behov! Fyllningen kan ju varieras i all oändlighet men jag föredrar den enkla varianten med tomatpuré, ost och lite champinjoner.

Pizzabullar

12 stycken

25 g jäst
2,5 dl fingervarmt vatten
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ägg
5 dl siktat dinkelmjöl
2,5 dl grahamsmjöl

1 dl tomatpuré
1 burk skivade champinjoner
1 påse riven ost, en stark variant
oregano
salt & peppar

Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med vattnet i en bunke. Blanda i de övriga ingredienserna till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta samman degen på lätt mjölad bakbänk och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär bit och bred på tomatpuré och strö över resten av fyllningen på de båda delarna. Strö över osten och rulla ihop degen från långsidan och skär varje rulle i lika stora bitar. Lägg över bitarna i stora muffinsformar (jag brukar lägga formarna i en muffinsplåt!) och låt bullarna jäsa under duk i 30 minuter. Strö lite riven ost på toppen och grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.