Ända sedan jag var liten har jag älskat nyponsoppa. Då skulle den vara ljummen med en klick lättvispad grädde (ABSOLUT ingen glass och helst inga mandelbiskvier) men nu för tiden föredrar jag att dricka den rakt upp och ner, oftast till frukost eller till kvällsmat.

…men trots att jag är så förtjust i nyponsoppa har jag aldrig gjort det själv. Fram tills nu, vill säga. Jag köpte hem nyponskalsmjöl för några veckor sedan för att blanda i min smoothie, men så tipsade Sara om att göra egen nyponsoppa och jag fick någon form av uppenbarelse. Varför har jag inte kommit på det innan? Det är ju helt galet. Bäst av allt? Man kan själv bestämma hur lite mycket socker man vill ha i.

Nyponsoppa

1 liter

1 liter vatten

4 msk nyponskalmjöl

1,5 msk potatismjöl

4-5 msk rårörsocker

Koka upp vattnet. Blanda nyponskalmjöl, potatismjöl och socker och vispa ner blandningen i det kokande vattnet. Koka någon minut tills soppan tjocknat lite och rör om ordentligt så att det inte blir klumpar! Låt svalna lite innan servering. (Jag förvarar min nyponsoppa i en karaff i kylskåpet och rör runt ordentligt innan jag dricker den!)