Pumpa är en sådan sak vi sällan äter hemma. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den, men efter att ha bakat Pernillas pumpamuffins (ljuvliga!) har jag kvar en halv butternut i kylskåpet. Vad göra? Tips, tack.

Att ha pumpa i smeten är lite som att riva i morötter, fast med en helt annan dimension, typ. De går snabbt att svänga ihop, de här muffinsen – passar mig (och min ambitionsnivå när det gäller bakning…) perfekt.

Pumpamuffins med vit choklad
12 stycken ganska små

1¼ dl farinsocker

1¼ dl solrosolja

2 ekologiska ägg

1,5 dl grovriven pumpa (jag använde butternut)

1 citron, skalet

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

150 gr vit choklad

Sätt ugnen på 180 grader. Häll upp sockret i en skål, tillsätt oljan och äggen. Vänd ner den rivna pumpan och citronskalet. Rör om smeten tills allt är blandat. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och mixa med resten av smeten. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och skeda upp smeten (fyll halvvägs, ungefär). Grädda i 15-18 minuter och känn efter med sticka så att de är torra! Låt svalna, smält under tiden den vita chokladen och doppa sedan muffinsen. Låt stelna.