Igår kom mina föräldrar upp till Göteborg men eftersom jag missade gårdagens kalas pga jättehängig ska jag till min storebror idag istället och klappa på Isbjörnen. Finns ju få saker som är så mysigt som att ha ett hund klistrad vid en som när man mår lite dåligt.

Vet inte hur många recept på jordärtskockssoppa jag provat, men oftast återkommer jag till de allra enklaste – koka i mjölk/grädde, smaksätt, mixa och toppa med något gott.

Jordärtskockssoppa
2 portioner

250 g ekologiska jordärtskockor
1 gul lök
mjölk/grädde så att det täcker skockorna
1 stor nypa lantbuljong (Renée Voltaires – älskar den!)
en gnutta salt + ev nymald svartpeppar
olivolja, honung och limejuice + zest

Skala och dela skockorna i mindre bitar. Finhacka löken och fräs tillsammans med skockorna och en klick smör i en kastrull. Täck med mjölk, tillsätt buljong och låt koka under lock tills skockorna är mjuka. Blanda ingredienserna till limeoljan. Mixa soppan slät i mixer eller med stavmixer, smaka av med en gnutta salt och lite peppar. Ringla över limeoljan precis innan servering och servera med bröd.