Igår packade mina vänner ihop sig och kom hem till mig för att hålla mig sällskap i mitt soffläge. Så fint att man nästan dör, och med sig hade de ett survival kit bestående av nötcrème, kexchoklad och hönökaka. De känner mig väl, mina fina vänner. Förutom att prata och fika tog jag paus från soffläget för att baka lite – bland annat Snoddas, den gamla klassikern med glasyr och kokos på toppen.

Finns antagligen inte en enda matblogg som inte har recept på det här (ja, förutom jag då…) så jag kan ju inte vara sämre. Extra mycket kaffe ska det vara i glasyren, då blir det extra gott.

Snoddas

1 plåt, många kakor

150 gram smör

2 ekologiska ägg

3 dl socker

2 tsk vanillinsocker

1 msk siktad kakao

4,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1,5 dl mjölk

75 gram smör
2 msk espresso (minst!)
1 msk siktad kakao
3,5 dl florsocker

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och mjölken och smöret. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ungefär 15 minuter. Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär i bitar.