Efter lunch landade vi i Sverige igen och resten av dagen har jag gjort det som jag absolut inte skulle göra – sovit. Som en sten, dessutom. Flygresan hem gick bra men som jag ser fram emot att inte flyga på ett tag, om vi säger så. När vi kom innanför dörren till vår lägenhet möttes vi av det obligatoriska lagret med damm som numera täcker minsta lilla yta och jag ser fram emot att ha ett färdigt badrum om några dagar.

Foto: Fredrik Samuelsson

Nåväl. Slut på evighetslånga semesterinlägg och gnäll om badrum – vad sägs om ett recept? Ok, vi kör på det. Jag råkar nämligen sitta inne på ett riktigt höjdarrecept på en getostcheesecake som vi åt när vi firade vår kompis Malin för några veckor sedan. Perfekt som förrätt eller på buffébordet – går utmärkt att förbereda några dagar innan och plocka fram när det är dags. Recept från Allt om Mat.

Getostcheesecake

6 portioner

15 saltinerkex

75 g smält smör

3 gelatinblad

2 dl crème fraiche

200 g chèvreost

200 g philadelphiaost

fikon

rödlök, finhackad

Smula kexen och tillsätt smöret, tryck ut i bottnen av en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält hälften av crème fraichen med chèvreosten i en kastrull och tillsätt de blötlagda gelatinbladen. Rör philadelphian med resten av crème fraichen. Vispa i chèvreblandningen. Häll upp i formen. Låt stelna i kyl (i minst en timme – jag förberedde min två kvällar innan servering). Garnera med fikon och finhackad rödlök precis innan servering.