När vi gifte oss för två år sedan var det på tapeten att vi skulle äta bröllopsmiddag på Vinegar Hill House men så valde vi istället River Café och jag glömde alldeles av den lilla restaurangen i närheten av DUMBO – fram tills för några veckor sedan när jag letade efter en fin, lugn och mysig restaurang att fira Alex och Adams för-bröllopsdag på.

Jag är ju svag för det flesta innergårdar med lanternor och träd så bättre placering kunde vi knappast önska. Menyn är väldigt enkel men fylld med så mycket spännande att det tog en mindre evighet att komma överens om vad vi skulle äta.

Alex och Adam delade på en kycklinglevermousse till förrätt och jag och Calle beställde in varsin sallad. Min hade picklade äpplen, en mild variant av ranch-dressing och majsbrödskrutonger och jag gjorde en mental notering på de där syrliga äpplena. Väldigt fint ihop med de lite söta krutongerna, kan jag meddela.

Till varmrätt åt vi alla olika saker – Calle åt fjällröding som han var löjligt nöjd med, Adam pork chops, Alex ravioli och jag en enkel men ack så god pasta med fetaost och pistagenötter. Till det, nästan bäst av allt, majsbröd med jalapenohoung och smör.

Vi hade stora planer på att ta in dessert (snickerdoodle ice cream, behöver jag säga mer?) men vi var så mätta att vi nöjde oss med kaffe och te (och whisky och grappa för de andra) efter maten. Vinegar Hill House ligger på 72 Hudson Avenue, kolla in hemsidan här och gå för all del hit om ni är i New York – det här är en riktig pärla.