Igår kväll landade vi i ett sensomrigt New York och den här gången kändes det lite extra i hjärtat när vi satt i taxin på väg mot Brooklyn. Nästa gång vi kommer hit har våra vänner nämligen flyttat en timme norrut till ett stort hus i en liten stad i Pennsylvania och vin på taket i Bushwick har bytts ut mot vin på verandan och det, mina vänner, känns inte alls dumt. Studion i stan har de ju kvar och Bushwick ligger där det ligger så när längtan efter storstadshetta, Life Café och Grattan St blir för stor är det bara att återvända när vi känner för det.

När man är konstnär är porträttet till höger sådant som dyker upp när man kladdar lite på en griffeltavla…

Efter att vi stuvat in oss i lägenheten mötte vi upp Alex och Adam på Dear Bushwick och festade till det med drinkar (för de andra), limeade (för mig) och m-a-s-s-o-r med god mat. Krispig (grillad?) brysselkål, till exempel, och morötter med pesto, färskostcurd med marnierad zucchini och grillad majskolv. På väg hem gick vi inom Hops & Hocks och köpte med oss öl på tapp – himmelriket för Calle, needless to say…

Trots att vi var här senast i januari känns det som att det var en hel livstid sedan – kanske på grund av alla stora och livsomvälvande saker som har hänt det senaste halvåret. Alex och Adam förlovade sig i vintras och gifter sig på Hawaii i februari men eftersom vi inte kan vara på plats har vi utsett torsdagen den 4 september till deras för-bröllopsdag som ska firas ordentligt, såklart. Picknick och champagnefrukost i någon park i Williamsburg, drinkar på Pegu Club, bröllopsquiz (vad är egentligen Pennsylvanias delstatsdryck? Ja, fundera på det ni) och på kvällen blir det middag på en restaurang jag har velat besöka länge – Vinegar Hill House. Spännande! Nu ska jag väcka Calle så vi kommer iväg till Life Café för att äta huevos rancheros (om jag har längtat!) innan vi åker in mot stan. Idag blir det parkhäng, ta-dagen-som-det-kommer och ett långt besök på Whole Foods. Hej sålänge!